17 Mart 2016 Perşembe

birlikte eriyoruz

"melting men"



azevedo'nun eriyen adamlari bazen birinci dunya savasinin bazen iklim degisikliginin aniti olarak farkli kentlerde beliriyor ve eriyor. ayni etki aslinda - insanlik kendini  ozu olarak gordugu her ne ise ondan ibaret var edecek diye actigi savaslarda kendini boguyor. dahil ol(a)madigimiz her siyasi surec baskalarinin savaslairnda araclasmis bedenlerimizi coplestiriyor.. aslinda birlikte eriyoruz..

sanatcinin sitesi: http://neleazevedo.com.br/
isin videolarindan: https://vimeo.com/155694274
baska bir performansi: https://vimeo.com/139407469

ankara'da bir cenaze; bize ne anlatiyor?
kaynak: http://www.evrensel.net/haber/274981/cenazelerde-hukumete-ofke-basbakanlik-celengi-ters-cevrildi
aciya ragmen dili ben ve hepimiz icin kurmak.. sadece benin acisindan ote gecmisin ve gelecegin, ben ve cogulun ayni anda vicdani olabilmek hicbirini yoksaymadan... nufus cuzdanlarimiz devlet madurlari dernegi uyelik karti gibi; diline dahil olmadigimiz her politik surec ustumuze cokuyor.

biz sokakta kendi gundemimizi insa etmeyi ogrendik. ogrendiklerimize tutunmak zorundayiz; mukemmel bir birliktelik, mukemmel bir cozum yok. deneylerimizi ustuste koyup tekrar tekrar deneyim biriktirmek gerek. siyaseti baskalari bizim yerimize yapmamali. meydan filminden aklimda kalan en carpici repliklerden biri aciyla itiraf edilen su satirlardi yaklasik olarak - "sanki sinav kagidinda tum sorulari eksiksiz cevaplamis ama ustune adimizi yazmayi unutmus gibiydik" - bizim hikayemizde de sanki adlarimizi bangir bangir bagiriyoruz ama kagida ne yazacagimizi bilmiyoruz. nasil bir hayat yasamak istiyoruz. baskalarinin o kagidi bizim yerimize doldurmasina fazla alistik. deneyimimiz yok birlikte bir hayat nasil kurulur; bedenlerimiz cahil.. birileri yonetip durmus bu hayalin detaylarini. su kagida sadece buyukharfle ismimizi yazmanin otesinde kendi ortaklik deneyimlerimizle, alanlari kendi siyasi taleplerimizle doldurmanin vakti bugun degil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder